Ταλιατέλες “Σαν Άλλοτε” με μύδια
Υλικά για 3 άτομα
- Φρέσκα Μύδια
- Φρέσκο κρεμμυδάκι,
- Άνιθο,
- Μαϊδανό,
- Κάπαρη,
- Πράσινες ελιές σε ροδέλες,
- Ούζο,
- Λευκό κρασί,
- 1-2 κουταλιές σούπας μέλι αραιωμένο
- “Σαν Άλλοτε” Χυλοπίτες Πικάντικες ή Με κουρκουμά
Εκτέλεση
Στην αρχή, τσιγαρίζουμε τις ελιές με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια με την κάπαρη και μόλις στεγνώσουν σβήνουμε με ούζο.
TIP: Αν υπάρχει η δυνατότητα, με έναν αναπτήρα ανάβουμε το σκεύος, για να καεί το οινόπνευμα
Μόλις εξατμιστεί το ούζο ρίχνουμε το κρασί, το μέλι,τον άνιθο και τον Μαϊδανό.
Αλατοπιπερώνουμε και στην συνέχεια αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει.
Ταυτόχρονα βράζουμε τις Ταλιατέλες “Σαν Άλλοτε” αλντέντε.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αναδεύουμε μέχρι να τραβήξουνε το ζουμί από τα μύδια και σταματάμε λίγο πριν μαλακώσουν στο
επίπεδο που θέλουμε.
Καλή σας απόλαυση!