Παραδοσιακός
Τραχανάς
Ζυμωμένος με προζύμι ημέρας. Παραδοσιακή συνταγή της Θάσου, με σιμιγδάλι σκληρού σίτου, πρόβειο γιαούρτι και κατσικίσιο γάλα. Από σεβασμό στην παράδοση δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί το τρίψιμο στο χέρι. Το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει. Συνδυάζεται με φέτα, σάλτσα τομάτας ή ακόμα και με ελαφρά τσιγαρισμένο κρεμμύδι και κοτόπουλο. Μαγειρεύεται σε νερό που κοχλάζει, με λίγο λάδι και αναδεύεται διαρκώς.
Γεύση που δικαιώνει και τους πιο απαιτητικούς
Τραχανάς Ξινός
Ζυμωμένος με ξινισμένο προζύμι 6 ημερών. Παραδοσιακή συνταγή της Θάσου, με μαλακό αλεύρι, σιμιγδάλι σκληρού σίτου, κατσικίσιο γάλα και άρμη. Από σεβασμό στην παράδοση, δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί το τρίψιμο στο χέρι. Το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει. Συνδυάζεται με φέτα ή ακόμα και με ελαφρά τσιγαρισμένο κρεμμύδι και κοτόπουλο! Μαγειρεύεται σε νερό που κοχλάζει, με λίγο λάδι και αναδεύεται διαρκώς.
Γεύση από γιαγιά
Τραχανάς Λαχανικών
Ζυμωμένος με προζύμι ημέρας. Βασισμένος στην παραδοσιακή συνταγή της Θάσου,με μαλακό αλεύρι, σιμιγδάλι σκληρού σίτου και πολτό φρέσκων λαχανικών (παντζάρι, πιπεριά Φλωρίνης, καρότο, τομάτα, σπανάκι και κρεμμύδι).
Από σεβασμό στην παράδοση, δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί το τρίψιμο στο χέρι. Το γευστικό αποτέλεσμα δικαιώνει. Συνδυάζεται με φέτα, σάλτσα τομάτας ή ακόμα και με ελαφρά τσιγαρισμένο κρεμμύδι και θαλασσινά!
Ιδανικός για νηστεία χωρίς εκπτώσεις στην γεύση! Μαγειρεύεται σε νερό που κοχλάζει, με λίγο λάδι και αναδεύεται συνεχώς.